Instructie

Klassiek, modern, academisch, rechtrichten, holistisch, natural... Allemaal termen waar ruiters zich mee identificeren of instructeurs zich vaak mee onderscheiden. Als instructeur én als ruiter heb ik eigenlijk niet zoveel op met deze en vergelijkbare termen, of liever gezegd; hokjes. Mijn focus ligt op: 'wat werkt wel?' en mijn kracht ligt in het gegeven dan ik graag verschillende inzichten aan elkaar knoop om tot een aanpak te komen die werkt voor paard en ruiter. Mijn aanpak kan dus per combinatie verschillen. Of je nu gewoon je paard beter wilt leren trainen, wedstrijden wilt rijden of je vertrouwen weer op wil bouwen na een nare ervaring; voor verschillende doelen kun je bij mij terecht. Samen met jou kijk ik naar je doelen en wensen om tot de juiste aanpak te komen.

In mijn lessen vindt je geen 'quick fixes'. Mijn focus ligt op een goede basis en rijtechniek, waarbij het paard op een ontspannen manier aan lichte hulpen komt en vanuit biomechanisch oogpunt zijn lijf goed gebruikt. In mijn optiek is de africhting van een dressuurpaard breder dan alleen het rijtechnisch goed kunnen uitvoeren van de oefeningen of het rijden van een proefje. Daarom kunnen aspecten als grondwerken, longeren, wedstrijdbegeleiding of schriktraining ook onderdeel zijn van de lessen.

  Vanuit mijn achtergrond op het gebied van coaching en (persoonlijk) leiderschap heb ik in mijn lessen ook speciale aandacht voor het mentale deel van de ruiter; vanuit welke overtuigingen handel je? Hoe sta je tegenover je paard en wat motiveert je om het beste uit jezelf en je paard te halen? Als instructeur put ik veel uit mijn eigen gevoel en ervaring, en tegelijkertijd laat ik mij ook graag inspireren door andere professionals, volg ik continu bijscholing en ben ik zelf als ruiter nog volop actief.  

Tarieven

  • 37,50 per uur/les   
  • Wanneer ik twee lessen op dezelfde locatie achter elkaar kan geven reken ik 35,- per les. Bij drie lessen op dezelfde locatie achter elkaar reken ik 32,50 per les.
  • Eenmalig vrijblijvende proefles: 30,-.

Binnen een straal van 20 km rondom Julianadorp/1787 reken ik geen reiskosten