Mijn verhaal...


Paarden vormen al van jongs af aan een belangrijk onderdeel van mijn leven. Als enig kind in een gebroken gezin had ik niet de meest ideale jeugd. Al jong was ik op mijzelf aangewezen. De paarden vormden voor mij een belangrijke escape uit een realiteit die niet altijd even leuk en gezellig was. Ook zorgden de paarden ervoor dat ik de motivatie had om door te studeren. Deurne zat er voor mij niet in, dat geld was er gewoon niet. Dus mijn studie- en later mijn carrière keuzes waren gebaseerd op de mogelijkheid de paarden er nog wel naast te kunnen blijven rijden en met het vooruitzicht op een baan waarmee ik mijn hippische carrière kon financieren.

TRIAL & ERROR

Veel mogelijkheden voor privéles waren er vroeger er ook niet. Ik was ook bij de paarden veel op mijzelf aangewezen en moest alles zelf uitvinden. In die tijd was er nog geen internet of online cursussen die je kon volgen. Ik haalde boeken uit de bibliotheek en las veel tijdschriften en probeerde gewoon alles uit wat ik las, zag en hoorde. Dressuurwedstrijden die op Eurosport werden uitgezonden nam ik op, en keek die eindeloos terug.  Op mijn 13e kreeg ik een 3 jarige D pony die ik zelf zadelmak maakte. Zadelmak maken is misschien een groot woord; ik bond haar aan een hek en klom er zonder zadel op en ging rijden. Een bak om in te rijden was er niet.

Later verhuisde ik met deze pony naar een pensionstal waar ik ook de jonge NRPS pony’s beleerde. Ook maakte ik met mijn eigen pony mijn eerste stappen in de wedstrijdsport. Ik behaalde met mijn pony mooie resultaten in de dressuur, het springen, 4-tal, bestgaand rijpony en in de SGW. Samen werden we M2 dressuur.  

CRASHTESTDUMMY

Toen ik 17 werd kreeg ik mijn eerste paard, een 4 jarige hoog in het bloed staande Purioso merrie die enorm kopschuw was, welke ik opleidde van zadelmak tot Z dressuur. Ik verhuisde naar een andere stal waar ik ook regelmatig de paarden van de staleigenaar reed. Daar kreeg ik eigenlijk voor het eerst echt een beetje begeleiding in dat wat ik met de paarden deed. De staleigenaar was er eentje van de oude stempel.


Ik fungeerde regelmatig als ‘crashtestdummy’ op jonge en vastgelopen paarden, maar ik was allang blij dat ik veel verschillende paarden kon rijden en er af en toe iemand met mij mee keek en wat tips gaf. Sinds die tijd heb ik verschillende paarden getraind en opgeleid en een aantal ook uitgebracht in de basis en subtop dressuur.

DE HIPPISCHE CARRIERE

Ik studeerde in 2001 af en heb vervolgens zo’n 18 jaar als projectmanager/beleidsadviseur in de zorgsector gewerkt voor verschillende adviesorganisaties. Een mooie carrière, maar mijn hart lag nog altijd bij de paarden. Mijn carrière zorgde er wel voor dat ik eindelijk de middelen had om te kunnen gaan trainen bij de betere instructeurs en opleidingen en cursussen te gaan volgen. Eind 2018, na een aantal vervelende ‘life events’, in combinatie met alle ambities die ik had en mijn perfectionistische instelling, liep tegen mijn grenzen aan.  Ik besloot mijn carrière op te geven en volledig voor de ‘hippische carrière’ te gaan. Bij de paarden ligt mijn passie. Ik vind niets mooier dan wanneer paard en ruiter een goede afstemming vinden samen.Opleiding

  • Professioneel Bitfit Consultant (ICPBC)
  • Jaartraject voor instructeurs o.l.v. Rien van der Schaft (DressagePro)
  • Equine Assisted Coach
  • NLP
  • Oplossingsgericht werken
  • Motiverende gesprekvoering
  • HBO Management, Economie & Recht
  • Levensmiddelen- & Milieutechnologie
  • Integraal kwaliteitsmanagement & Arboveiligheid
  • Diverse opleidingen en cursussen op het gebied van communicatie, coaching, procesbegeleiding, (persoonlijk)leiderschap, organisatie(psychologie) en advies & accountmanagement.


Website

www.theconsciousequestrian.nl